Om oss

stifushuvud

Stifus Född: 1943
 E: Dolfus 82 
U: Stina 292
 Ras: Gotlandsruss 
Färg: Svart 
Kön: Valack 

Uppfödare: H Smith, Lojsta

Thomas har alltid varit intresserad av djur och började rida för Olle Lindström 1959 eller möjligen 60 när Västerorts ridskola ännu låg bakom Hässelbyslott, i slottets gamla stall?? Hästarna man red på hade namn som Stifus, Dag och Mac. Stifus var möjligen den första ponnyn i stallet och någon vackrare häst enligt undertecknad  fanns inte på denna jord. Under sextiotalet blev kamraterna varse att Thomas red och eftersom det enbart var flickor i stallet fick man omedelbart upphöra med detta tilltag. Kamratuppfostran kallades det på den tiden och sågs enbart som något positivt, mobbningen var ännu inte uppfunnen.

Att Thomas fortsatte läsa om och tycka om dessa hästar kunde dock kamraterna varken stoppa eller troligen ens föreställa sig, främst av det enkla skälet att de inte blev informerad om detta tilltag. Intresset för hästar tog sig vidare uttryck som barbacka ridning på nordsvensk på Gräsö till att rida islandshästar på Gotland till ridning på bl.a. Gladö ridskola.

Troligen pga. kamraternas tilltag på sextiotalet så rinner det till slut fullständigt över och vid millenium skiftet bestämmer sig Thomas för att bli med hästgård och syssla med hästar på heltid och börjar därmed att aktivt leta efter en hästgård. År 2003 köps en gård i Enköping efter att en inte oansenlig mängd gårdar inspekterats och förkastats. Nu kan omvandlingen av Jädra Gård till Jädra Dressyrstall och Jädra Lanthotell ta sin början. (Visste du föresten att Jädra är ett fornnordisk ord som betyder upphöjning eller utkant av t.ex en bebyggelse.)