Dressyrtränare

De dressyrtränare som vi väljer att samarbeta med på Jädra Gård har den kunskap som krävs, för att skapa en riktig klassisk dressyrutbildning för häst och ryttare. De tillhör den absoluta eliten och är omvittnat skickliga i sin yrkesutövning.

 Dressyrtränare Anna-Mia Tjärnlund.

Dressyrtränare Anna-Mia Tjärnlund Jädra Gård

Anna-Mia ansvarar för utbildning dressyträning på Jädra Gård. Anna-Mia är auktoriserad dressyrtränare och dressyrdomare och har arbetat med detta sedan 1995. Hon har dessutom en tysk beridarexamen (Federation national) och har arbetat i över 7 år i Tyskland som beridare och tränare. Den tyska beridarexamen är en utbildning som innebär att man arbetar flera år som lärling under en mästare, hela vägen från unghästar upp till färdigutbildade Grand Prix hästar. Anna-Mia´s mästare var den kända Rainer Schwiebert som bl.a. har tagit fram hästar till Heike Kemmer och Margit Otto-Crepin. Efter sin godkända beridar examen har Anna-Mia utvecklat och förfinat sitt yrkeskunnande hos följande Grand Prix ryttare, Karin Luhrs, Christian Garweg och Marc Heinen.
Anna-Mia har sedan början av 2010 ett nära samarbete med Dr. Gerd Heuschmann. Detta arbete bedrivs både i Sverige, på Jädra Gård, men även i Tyskland och där tillsammans med legendarer som t.ex. Kurd Albrecht von Ziegner och Herr Plewa. Ett av huvudmålen med detta samarbete med Dr. Heuschmann är att verka för att det klassiska synen/kunskapen om hästdressyr skall får en större spridning och användning. Där man som en integrerad del hela tiden värnar om hästens fysiska men också psykiska hälsa.

Dressyrtränare Dr. Gerd Heuschmann

Vi är glada över att i Sverige kunna erbjuda återkommande exklusiva ridutbildningar med Dr.Gerd Heuschmann, veterinär, beridare, dressyrtränare, författare och en av grundarna till Xenofon, – föreningen för hästens välbefinnande. Han är känd i Europa och USA för sitt pedagogsiska och entusiastiska sätt att förmedla sina kunskaper och färdigheter. Dr.Heuschmann undervisar på ett medryckande sätt och klarar att förmedla de svåra så att det blir lättare att förstå sig på.

DSC_7819Dr.Heuschmann är en mycket kompetent och skicklig dressyrtränare dessutom är han en duktig veterinär och hästmänniska. Denna förening av kunskaper och färdigheter i en och samma person gör att Dr. Heuschmann har en helt unik helhetskunskap om hästens rörelsemekanik under ryttare. Dr.Gerd Heuschmann har på en lång rad med platser och universitet  föreläst om hästen biomekanik: Universitet i Warszawa, Utrecht, Köpenhamn, Montana, Wien, München, Hannover och i Leipzig för att nämna några. Han är en av några få, nu i världen levande hästkunniga personer som det är väl värt att spendera sin tid med och lära utav.

Dr Heuschmann undervisar på engelska.