Clinics

Clinics Jädra Gård DSC_0164

Vår målsättning med alla clinics och kurser som vi genomför på Jädra Gård är enkel: Vi vill vara bäst i Sverige. Därför använder vi oss enbart av de bästa och mest namn kunniga tränarna inom den klassiska dressyren. De som ligger i framkant både vad gäller den klassiska ridning och när det kommer till kunskap om hästen. De är alla, nuvarande eller blivande mästare. Detta innebär att vi oftast får söka oss utanför Sverige för att kunna hitta dessa personer. En Clinic på Jädra Gård är liten till formatet och blir därför både personlig och nära men den är alltid stor till innehållet. Hästens fysiska och psykiska välbefinnande är en central och viktig integrerad del i alla våra utbildningar och clincs som vi genomför här på Jädra Gård. Vårt måtto är att en clinic eller kurs på Jädra Gård inte får lämna någon oberörd. Du kan därför vara helt förvissad om att vi alltid gör vårt bästa för att du ska trivas och uppskatta det vi gör på Jädra Gård. Vårt mål är att Du som kommer till Jädra Gård för en clinic eller dressyrutbildning blir så nöjd att du längtar och väljer att komma tillbaka till oss.

Anna-Mia & Thomas

 Clinic Datum 2018

11-12 september Dr.Gerd Heuschmann Ridclinic två dagar

28-29-30 september Manolo Mendez; Ridclinic i tre dagar

 

 

Clinic med Dr. Gerd Heuschmann på Jädra Gård

Vi erbjuder en för Sverige återkommande exklusiv ridutbildning med Gerd Heuschmann, veterinär, beridare, författare och en av grundarna till Xenofon – föreningen för hästens välbefinnande.

Dr. Heuschmann är känd i Europa och USA för sitt pedagogiska och entusiastiska sätt att förmedla sina kunskaper och färdigheter. Han undervisar på ett medryckande sätt och klarar att förmedla de svåra så att det blir lätt att förstå.

Gerd Heuschmann är en kompetent och skicklig beridare dessutom är han en duktig veterinär och hästmänniska. Denna förening av kunskaper och färdigheter i en och samma person gör att Gerd har en helt unik helhetskunskap om hästens rörelsemekanik under Gerd Heuschmann på Jädra GårdDSC_7819ryttare. Detta har han gjort helt tydligt i ett flertal välskrivna böcker. Han är en av några nu få i världen levande hästkunniga personer som det är väl värt och dessutom trevligt att spendera tid med och lära utav på en clinic. All undervisningen sker på engelska.

11-12 september

Dr. Gerd Heuschmann håller lektioner med/för ryttare med häst.All undervisning sker på engalska.

När:11 och 12 september

Var: Jädra Gård

Kostnad: 2 000 kr ink moms /pass

Anmälan på mail: thomas@jadra.se

Boende:

från 670 kr/natt ink.frukost

Boxplats: 250 kr/dygn

OBS! för Fotfolk:

Den 11 0ch 12 september är fotfolk välkomna.

Antalet platser är begränsat.

Kostnad: 450 kr/dag

Anmälan på mail: thomas@jadra.se

 Clinic med Grand Prix Ryttaren Per Waaler

 

Den xxxxx har vi det stora nöjet att hälsa Per välkommen åter till Jädra Gård Enköping. Per Waaler är en mycket kompetent och välmeriterad ryttare som sätter både sin ära och pengar på spel för att tävla med sina hästar så skonsamt det är bara är möjligt se t.ex.:Epona. Per är en av få som rider på högsta nivå som gör något för att den goda ridningen ska få ett ansikte. Han driver på för att få till regeländringar så att det ska bli tillåtet att tävla din häst så skonsamt det bara är möjligt vilket idag är förbjudet. Per Waaler är en kompetent och skicklig tränare som har en mjuk och behaglig framtoning i allt när det gäller utbildningen av ryttaren och hästen. Vi ser honom mycket gärna på Jädra Gård och är både glada och stolta över att lärt känna Per Waaler.

När: Datum för 2018 är ej klart

Var: Jädra Gård,Enköping

Kostnad: 1800 kr ink moms/lektion

Boende: Jädra Lanthotel

från 670 kr/natt ink.frukost

Boxplats: 250 kr/dygn

OBS! för Fotfolk:

Den 12 och 13 är fotfolk välkomna.

Kostnad: 450 kr/dag

Anmälan: thomas@jadra.se

MANOLO MENDEZ på Jädra Gård Enköping 2018

 

Manolo Mendez är en av sex grundare till Royal Andalusian School of Equestrian Art i Jerez.En tidlös hästmänniska med över fyrtio år erfarenhet som spänner över allt från klassisk dressyr, hoppning och polo till Doma Vaquera.Manolo står för en mjuk sympatisk systematisk tränings filosofi/metod som förbereder hästen såväl psykisk som fysisk inför varje utbildnings nivå från grunden till Grand Prix och Haute Ecole. Speciellt är Manolo känd för att genom sitt arbete kunna utveckla och förbättra Piaff, Passage och Piruetter hos hästarna. Hans unika metoder ger honom förmågan att räta ut sneda hästar och att lösgöra spända samtidigt som han kan förbättra /förändra gångarterna hos hästen. Han hjälper hästen att arbeta sig igenom mentala och/eller fysiska blockeringar utan spänning eller stress._MG_3833.beige

Manolos hängivenhet att träna med bibehållet fokus för välmående och friska hästar med kapacitet och hög prestations förmåga samt att han använda gamla traditionella metoder som bevisligen fungerar. Har gjort honom och hans clinics mycket uppskattade och efterfrågade världen över. För mer information se: www.manolomendezdressage.com

Manolo Mendez välkomnar ryttare på alla nivåer. All undervisning sker på engelska. Ett ridpass är ca 45 min.

När: 28-29-30 september

Var: Jädra Gård , Enköping

Kostnad: 1 ridpass 2500 kr, 2 ridpass 4000, 3 ridpass 5 500 kr ink moms

Antalet platser är begränsat till 8 ryttare per dag.

Boende: Jädra Lanthotel

Enkelrum: 670 kr/natt ink.frukost

Boxplats: 250 kr/dygn

OBS! för Fotfolk:

Fotfolk är välkomna alla tre dagarna

Antalet platser är begränsat

Kostnad: 450 kr/dag

Anmälan på mail: thomas@jadra.se