Dressyrtränare

De dressyrtränare som vi väljer att samarbeta med på Jädra Gård har den kunskap som krävs, för att skapa en riktig klassisk dressyrutbildning för häst och ryttare. De tillhör den absoluta eliten och är omvittnat skickliga i sin yrkesutövning.

 Dressyrtränare Anna-Mia Tjärnlund.

Dressyrtränare Anna-Mia Tjärnlund Jädra Gård

Anna-Mia ansvarar för all dressyträning och utbildning av alla hästar på Jädra Gård. Anna-Mia är auktoriserad dressyrtränare och dressyrdomare och har arbetat med detta sedan 1995. Hon har dessutom en tysk beridarexamen (Federation national) och har arbetat i mer än 7 år i Tyskland som beridare och tränare. Den tyska beridarexamen är en utbildning som innebär att man arbetar flera år som lärling under en mästare, hela vägen från unghästar upp till färdigutbildade Grand Prix hästar. Anna-Mia´s mästare var den kända Rainer Schwiebert som bl.a. har tagit fram hästar till Heike Kemmer och Margit Otto-Crepin. Efter sin godkända beridar examen har Anna-Mia utvecklat och förfinat sitt yrkeskunnande hos följande Grand Prix ryttare, Karin Luhrs, Christian Garweg och Marc Heinen.
Anna-Mia har sedan början av 2010 ett nära samarbete med Dr. Gerd Heuschmann. Detta arbete bedrivs både i Sverige, på Jädra Gård, men även i Tyskland där tillsammans med levande legender som t.ex. Kurd Albrecht von Ziegner och Herr Plewa. Ett av målen med detta samarbete  med Dr. Heuschmann är att verka för att det klassiska synsättet på dressyrutbildning skall får en större spridning och användning. Där man som en integrerad del hela tiden värnar om hästens fysiska och psykiska hälsa.

Dressyrtränare Dr. Gerd Heuschmann

Vi är glada över att i Sverige kunna erbjuda återkommande exklusiva ridutbildningar med Dr.Gerd Heuschmann, veterinär, beridare, dressyrtränare, författare och en av grundarna till Xenofon, – föreningen för hästens välbefinnande. Han är känd i Europa och USA för sitt pedagogsiska och entusiastiska sätt att förmedla sina kunskaper och färdigheter. Dr.Heuschmann undervisar på ett medryckande sätt och klarar att förmedla de svåra så att det blir lättare att förstå sig på.

DSC_7819Dr.Heuschmann är en mycket kompetent och skicklig dressyrtränare dessutom är han en duktig veterinär och hästmänniska. Denna förening av kunskaper och färdigheter i en och samma person gör att Dr. Heuschmann har en helt unik helhetskunskap om hästens rörelsemekanik under ryttare. Dr.Gerd Heuschmann har på en lång rad med platser och universitet  föreläst om hästen biomekanik: Universitet i Warszawa, Utrecht, Köpenhamn, Montana, Wien, München, Hannover och i Leipzig för att nämna några. Han är en av några få, nu i världen levande hästkunniga personer som det är väl värt att spendera sin tid med och lära utav.

Dr Heuschmann undervisar på engelska.

 

Dressyrtränare Charles de Kunffy

Vi är omåttligt stolta över att kunna erbjuda återkommande dressyrträningar inom den klassiska dressyren med Charles de Kunffy en stor mästare och hästmänniska.

Mr Charles de Kunffy hästkunskaper och färdigheter som dressyrtränare är så grundliga och genomgripande att de inte låter sig enkelt sammanfattas eller upprepas här. De måste upplevas för att alla ord tenderar att falla platt till marken. Om ni bara får välja att gå på en clinic i ert liv, välja då att gå på en clinic för dressyrtränare  Mr. Charles de Kunffy.

Han är både i USA och Europa en mycket omtalad och uppskattad lärare och föredragshållare, detta beror på Charles enorma kunskaps djup samt med den klarhet och briljans med vilken han förmedlar sin kunskap. Det utan att göra avkall på sin genuint grundmurade respekt han alltid visar för hästen.DSC_0204

Mr Charles de Kunffy föddes och växte upp i Ungern, hans föräldrar var erkänt duktiga uppfödare av tävlingshästar. Charles började rida som barn och utbildades enligt de rena strikta klassiska skolorna. Alla hans lärare var i sin tur utbildade och fostrade under den gyllene hästtidsåldern som inträffade under slutet av 1800 talet och första hälften av 1900 talet och så brutalt kom att avslutas med andra världskriget.

Charles de Kunffy är sedan 2013 invald i USDF Hall of Fame. USDF presidents George Williams slut ord om Charles löd, “Charles is one of the most eloquent ambassadors of dressage in our lifetime. There is no doubt his writing and teachings will continue to inspire many more generations of dressage enthusiasts to come.”

Vi kan inte annat göra än instämma till fullo.

Charles de Kunffy undervisar på engelska