Clinics

Clinics Jädra Gård DSC_0164

Vår målsättning med alla clinics och kurser som vi genomför på Jädra Gård är enkel: Vi vill vara bäst i Sverige. Därför använder vi oss enbart av de bästa och mest namn kunniga tränarna inom den klassiska dressyren. De som ligger i framkant både vad gäller den klassiska ridning och när det kommer till kunskap om hästen. De är alla, nuvarande eller blivande mästare. Detta innebär att vi oftast får söka oss utanför Sverige för att kunna hitta dessa personer. En Clinic på Jädra Gård är liten till formatet och blir därför både personlig och nära men den är alltid stor till innehållet. Hästens fysiska och psykiska välbefinnande är en central och viktig integrerad del i alla våra utbildningar och clincs som vi genomför här på Jädra Gård. Vårt måtto är att en clinic eller kurs på Jädra Gård inte får lämna någon oberörd. Du kan därför vara helt förvissad om att vi alltid gör vårt bästa för att du ska trivas och uppskatta det vi gör på Jädra Gård. Vårt mål är att Du som kommer till Jädra Gård för en clinic eller dressyrutbildning blir så nöjd att du längtar och väljer att komma tillbaka till oss.

Anna-Mia & Thomas

 Clinic Datum 2019

30-31 Mars Dr.Gerd Heuschmann

Clinic med Dr. Gerd Heuschmann på Jädra Gård

Vi erbjuder en för Sverige återkommande exklusiv ridutbildning med Gerd Heuschmann, veterinär, beridare, författare och en av grundarna till Xenofon – föreningen för hästens välbefinnande.

Dr. Heuschmann är känd i Europa och USA för sitt pedagogiska och entusiastiska sätt att förmedla sina kunskaper och färdigheter. Han undervisar på ett medryckande sätt och klarar att förmedla de svåra så att det blir lätt att förstå.

Gerd Heuschmann är en kompetent och skicklig beridare dessutom är han en duktig veterinär och hästmänniska. Denna förening av kunskaper och färdigheter i en och samma person gör att Gerd har en helt unik helhetskunskap om hästens rörelsemekanik under Gerd Heuschmann på Jädra GårdDSC_7819ryttare. Detta har han gjort helt tydligt i ett flertal välskrivna böcker. Han är en av några nu få i världen levande hästkunniga personer som det är väl värt och dessutom trevligt att spendera tid med och lära utav på en clinic. All undervisningen sker på engelska.

30-31 Mars

For the Good of the Horses

En föreläsning om hästens biomekanik med Dr. Gerd Heuschmann

Dr. Gerd Heuschmann är en erkänd veterinär och expert inom området hästens biomekanik. Dr.Gerd H. reser jorden runt och håller föreläsningar om hästen och hur den ska ridas, men mest av allt, hur den inte ska ridas. Han är författare till böckerna Tug of War, Classical versus ”Modern” Dressages och den senaste Collection or Contorsion. Tug of War är den i världen utan jämförelse mest sålda boken inom ämnet.

Dr.Gerd Heuschmann kommer hålla två halv dags föreläsningar om hästens biomekanik den 30 och 31 mars 2019 på Jädra Gård..

Efter föreläsningarna kommer det finnas några platser för ryttare med häst.

Vi ses!

Anmäl dig nu!

När: 30 och 31 mars

Var: Jädra Gård

Kostnad: 1400 kr ink moms /halvdag

Anmälan på mail: thomas@jadra.se

Ryttare: Bägge dagarna finns några ridpass

Kostnad: 2200 kr/45 minuter

Boende:

från 690 kr/natt ink.frukost

Boxplats: 250 kr/dygn

OBS! för Fotfolk:

Den 30:e och är fotfolk välkomna på em/kvällen.

Antalet platser är begränsat.

Kostnad: 300 kr

Anmälan på mail: thomas@jadra.se

 Clinic med Grand Prix Ryttaren Per Waaler

Den xxxxx har vi det stora nöjet att hälsa Per välkommen åter till Jädra Gård Enköping. Per Waaler är en mycket kompetent och välmeriterad ryttare som sätter både sin ära och pengar på spel för att tävla med sina hästar så skonsamt det är bara är möjligt se t.ex.:Epona. Per är en av få som rider på högsta nivå som gör något för att den goda ridningen ska få ett ansikte. Han driver på för att få till regeländringar så att det ska bli tillåtet att tävla din häst så skonsamt det bara är möjligt vilket idag är förbjudet. Per Waaler är en kompetent och skicklig tränare som har en mjuk och behaglig framtoning i allt när det gäller utbildningen av ryttaren och hästen. Vi ser honom mycket gärna på Jädra Gård och är både glada och stolta över att lärt känna Per Waaler.

När: Datum för 2019 är ej klart

Var: Jädra Gård,Enköping

Kostnad: 1800 kr ink moms/lektion

Boende: Jädra Lanthotel

från 690 kr/natt ink.frukost

Boxplats: 250 kr/dygn

OBS! för Fotfolk:

 

Kostnad: 450 kr/dag

Anmälan: thomas@jadra.se

MANOLO MENDEZ på Jädra Gård Enköping 2020

Manolo Mendez är en av sex grundare till Royal Andalusian School of Equestrian Art i Jerez.En tidlös hästmänniska med över fyrtio år erfarenhet som spänner över allt från klassisk dressyr, hoppning och polo till Doma Vaquera.Manolo står för en mjuk sympatisk systematisk tränings filosofi/metod som förbereder hästen såväl psykisk som fysisk inför varje utbildnings nivå från grunden till Grand Prix och Haute Ecole. Speciellt är Manolo känd för att genom sitt arbete kunna utveckla och förbättra Piaff, Passage och Piruetter hos hästarna. Hans unika metoder ger honom förmågan att räta ut sneda hästar och att lösgöra spända samtidigt som han kan förbättra /förändra gångarterna hos hästen. Han hjälper hästen att arbeta sig igenom mentala och/eller fysiska blockeringar utan spänning eller stress._MG_3833.beige

Manolos hängivenhet att träna med bibehållet fokus för välmående och friska hästar med kapacitet och hög prestations förmåga samt att han använda gamla traditionella metoder som bevisligen fungerar. Har gjort honom och hans clinics mycket uppskattade och efterfrågade världen över. För mer information se: www.manolomendezdressage.com

Manolo Mendez välkomnar ryttare på alla nivåer. All undervisning sker på engelska. Ett ridpass är ca 45 min.

När:Datum för 2020 kommer

Var: Jädra Gård , Enköping

Kostnad: 1 ridpass 2500 kr, 2 ridpass 4000, 3 ridpass 5 500 kr ink moms

Antalet platser är begränsat till 8 ryttare per dag.

Boende: Jädra Lanthotel

Enkelrum: 690 kr/natt ink.frukost

Boxplats: 250 kr/dygn

OBS! för Fotfolk:

Fotfolk är välkomna alla tre dagarna

Antalet platser är begränsat

Kostnad: 450 kr/dag

Anmälan på mail: thomas@jadra.se