Butik

Saracen Foder

Saracen är ett engelsk familjeföretag som har nära 150 års erfarenhet av fodertillverkning. I dag produceras Saracen foder i en modern anläggning med en unik teknologi.Vilket säkerställer att Saracen foder hela tiden finns i framkant när det gäller fodertillverkning för häst. Saracen har även ett nära samarbete med Kentucky Equine Research( KER ). KER är den mest produktiva oberoende hästforsknings centret i världen. Målet för KER forskning är att genom ökad kunskap och förståelse om hästens närings och träningsfysiologi.  Vara delaktiga i att ta fram hästfoder som förbättrar hästens hälsa och välbefinnande. Saracen foder för häst är ett utmärkt exempel på detta, foder som gör en verklig skillnad. T.ex Re-Leve , Level-Grow  eller Show Improver.

Priser ink. moms. 2018-04-01
Saracen Show Improver Mix 20 kg 315 kr
Saracen Re-Leve 20 kg 360 kr
Saracen Healthy Hooves 20 kg 337 kr
Saracen Bio Life Balancer 20 kg 620 kr
Saracen Veteran Mix 20 kg 310 kr
Lecker-Snack Hästgodis 1 kg  69 kr
 Stam 30  20 kg  446 kr
 Enduro Performance  20 kg  335 kr
Equi Jewel (riskli pellets) 20 kg 570 kr
Saracen Yea-Sacc  1 kg 320 kr

Bild

Heuschmanns Kapson

En handgjord kapson designad av Dr. Gerd Heuschmann

Suverän passform som ger en överlägsen bra inverkan på din häst.

Pris: 3 850 ink.moms

 

heuschmann kapson

Svarthavre

Vi på Jädra Gård odlar som förr i tiden vår egen svarthavre (Paddock) och kan nu erbjuda svarthavre till försäljning i 20 kg säckar. Vår svarthavre är rensad och varmlufts torkad. Svarthavre är en havre sort som är speciellt anpassad till häst med kärnor av svartbrunt skal. Svarthavre är fetare än vithavre och ger därför uthålligare hästar. Hästar som är känsliga för vithavre och blir ”heta” brukar fungerar utmärkt på svarthavre. För bästa resultat bör svarthavre ej krossas utan utfodras hel till Din häst. Ge Max 0,4 kg havre per 100 kg häst och giva för att undvika mag- och tarmstörningar. Svarthavren är som tidigare nämnt fetare men den innehåller också mer fibrer än vanlig havre vilket bidrar till en förbättrad tarmfunktion hos hästen. Smakligheten hos svarthavre  är mycket hög och svarthavre dammar dessutom mycket mindre än vithavre.

SV-1.Havre

Svarthavre odlades och gavs alltid till hästar förr i tiden, vithavren gav man till korna. I takt med kraven på högre lönsamhet och högre avkastning så slutade man odla svarthavre. Detta beror på att vithavren ger högre avkastning per odlad hektar än vad svarthavren ger.

Vi på Jädra Gård gör som man gjorde förr! Vi ger våra hästar svarthavre!

 

 

  • Lagring: Mörkt och svalt.
  • Hållbarhet: 24 månader
  • Pris: 120:-/säck ink. moms.

Manolo Mendez Kapson

Handgjord kapson från Spanien designad av Manolo Mendez.

Det är en lätt och stabil kapson med mycket bra passform och många möjliga justeringar så

att den kan anpassas till olika hästars huvuden.

Snygg design:-)

Pris: 2 200 kr ink moms